søndag den 7. marts 2010

Auckland, Paihia og Cape Reinga







Efter en utrolig flot flyvetur fra Australien med udsigt over Great Barrier Reef, ankom vi onsdag den 3. marts til New Zealand.

Vi startede ud i Auckland, hvor vi brugte en dag paa at planlaegge vores videre rejse.

Fredag den 5. marts tog vi videre nordpaa og ankom til byen Paihia ved middagstid. Allerede kl. 12.30 sad vi paa en lille baad med et stort haab om baade at se og svoemme med delfiner i Bay of Islands. Sejlturen i Bay of Islands ud for Paihia var utrolig smuk med graes- og skovbeklaedte klippeoeer, der stak op af havoverfladen.
Efter ca. 2 timer fandt vi en stor flok delfiner, som gav en flot opvisning omkring baaden. Delfinerne i Bay of Islands er af arten Bottlenose, som er nogle af verdens stoerste delfiner. De kan bliver op til 5 meter lange og veje op til 450 kg.
Vi fik lov at ligge helt ude foran paa baaden, og ved at stikke hovedet ud over raelingen var vi kun en halv meter fra de legesyge dyr. "Desvaerre" var der en unge i flokken, hvilket gjorde det ulovligt at svoemme med dem, saa vi maatte vende halvskuffede tilbage til fastlandet.

Loerdag tog vi paa en dagstur til New Zealands nordligste punkt. Igen blev vi overvaeldede af den smukke natur, som varierer fra smukke strande og kaempe sandklitter til fascinerende skove, graessletter og bjerge.
I loebet af dagen dyppede vi taeerne i baade the Tasman Sea paa oeens vestlige side og i the Pacific Ocean paa oestkysten. Om eftermiddagen gik turen helt op til toppen til Cape Reinga Lighthouse, hvor vi tydeligt kunne se de to have moedes med skummende boelger.
Turen boed ligeledes paa sandboarding, hvor man med hovedet foerst surfede med fuld fart ned af de enorme sandklitter. Det var VILDT sjovt!
Dagen sluttede med et besoeg i Manginangina - en skov med de kaempestore Kauri-traeer, som kan bliver helt op til 4000 aar gamle.

Skuffelsen over ikke at have svoemmet med delfinerne nagede os lidt, saa vi besluttede at give sejlturen endnu et forsoeg. Soendag morgen gik vi derfor atter ombord paa den lille baad i Paihia.
Lynhurtigt fandt vi den samme flok delfiner med den lille unge, som vi denne gang saa helt taet paa. Det var sjovt denne gang at tage delfinerne paa sengen og opleve deres mindre legesyge morgenhumoer.
Ikke laenge efter fandt vi en ny flok, og der blev denne gang givet groent lys til at hoppe i vandet, hvilket vi ikke var laenge om. Svoemmeturen var kort, men bestemt alle pengene vaerd. Det var fantastisk at se delfinerne helt taet paa og lege med dem i deres eget miljoe.

Her til aften er vi taget tilbage til Auckland, og i morgen gaar turen videre sydpaa til Mercury Bay.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar